Aanmelden nieuwsbrief-> Denkstation Utrecht

Praktijk voor Filosofie en Literatuur

Individuele gesprekken
Denkstation [Utrecht] is een praktijk voor individuele filosofische gesprekken waarbij (wereld) literatuur en schrijverschap de belangrijkste invalshoeken vormen.
De praktijk is gericht op iedereen die zich vragen stelt bij zijn of haar passie voor literatuur en/of het schrijverschap.

Leesgroepen Filosofie en Literatuur
Op verzoek worden er leesgroepen georganiseerd (4 tot 6 bijeenkomsten) waarbij het werk van 'klassieke' of eigentijdse auteurs wordt behandeld in samenhang met de culturele, psychologische en filosofische context uit de ontstaansperiode van hun werk.

Bert Mertens
is afgestudeerd in de Wijsbegeerte aan de Universtiteit van Amsterdam (Doctoraal cum laude, 1990). Daarvoor studeerde hij Psychologie aan de Universiteit Utrecht. In 2013 voltooide hij de beroepsopleiding tot Filosofisch Consulent aan de Internationale School voor Wijsbegeerte in Leusden (ISVW). Vervolgens heeft hij tot 2022 gewerkt als gecertificeerd filosofisch practicus in zijn eigen praktijk. Beroepsmatig heeft hij functies bekleed op het gebied van cultuur (theater, beeldende kunst, als publicist en galeriehouder) en was hij als adviseur en directeur verbonden met overheden en kunstinstellingen. 

Als je je blik nergens op vestigt, val je.

Karl Ove Knausgard, Schrijver