Aanmelden nieuwsbrief Denkstation Utrecht

Voor wie

Filosofische gesprekken zijn voor iedereen die de waarde en betekenis van het leven wil onderzoeken, die daarover wil denken en spreken met een filosoof als gesprekspartner. Mensen komen in de regel naar de filosofische praktijk om 'wijzer' te worden in vaak moeilijke omstandigheden.  
Dat verlangen kan zich al vroeg tonen. Zo blijken jong-volwassenen al zeer goed in staat te zijn om zich de methode van het ontwikkelen van de vraag eigen te maken. Voor jonge mensen heeft Denkstation Utrecht speciale tarieven  juist omdat zij de toekomst hebben!
Hoewel de meeste bezoekers van de praktijk, mannen en vrouwen, in leeftijd tussen de 35 en 55 jaar oud zijn, vinden ook oudere bezoekers de weg naar de praktijk. De bezoekers staan over het algemeen midden in het leven en stellen zich daarbij existentiële vragen op gebieden van zingeving, levensperspectieven, relaties, carrière-mogelijkheden, ziekte en verdriet, kinderen en overige kwesties of verantwoordelijkheden. Bijna altijd is er sprake van een verlangen meer inzicht te verwerven in de eigen situatie.

Verlangen is het wezen van de mens; het brengt de mens ertoe 'iets te doen'.

naar Spinoza